Aurinkosähköä energian tuottamiseen

Auringolla loputtomasti energiaa

Scanofficen Premium aurinkosähköjärjestelmät ovat täydellisiä aurinkosähköjärjestelmiä kotitalouksille, yrityksille ja maatiloille. Järjestelmä sisältää kaiken, mitä tehokkaaseen aurinkovoimalaan tarvitaan.

Aurinkovoimalan kokonaistoimitukseen sisältyvät aurinkopaneelit, invertteri, kattokiinnitysjärjesteämä, turvakytkin, kaapelit ja liittimet. Järjestelmä on 3-vaiheinen, joten kaikki tuotettu sähkö voidaan hyödyntää kiinteistön sähkönkulutukseen. Ylimenevä osuus myydään sähköverkkoon.

Järjestelmän komponentit on valittu ilman kompromisseja. Scanoffice hyväksyy järjestelmien komponettitoimittajiksi vain alan parhaita toimijoita laadun takaamiseksi.

Dosolar Oy myy ja asentaa aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen -palveluna juuri sinun tarpeittesi mukaisesti toimialueilla Tampere, Jyväskylä ja Lahti.

Aurinkovoimala on kannattava investointi

ILMASTONMUUTOKSEN HILLINTÄ OHJAA ENERGIANTUOTANTOA​

Kasvihuonekaasupäästöjen siivittämä ilmastonmuutos on haastanut koko maailman energiantuotannon. Suuri osa globaalista energiantuotannosta (sähkö ja lämpö) perustuu yhä kasvihuonepäästöjä aiheuttaviin fossiilisiin polttoaineisiin, joista käytetyin on hiili. Muutos parempaan suuntaan on kuitenkin jo käynnistynyt uusiutuvan energian huomattavana kasvuna.

Sähkölasku on merkittävä kuluerä kotitalouksille. Erityisesti niille, joiden koti tai kesämökki  lämmitetään sähköllä. Sähkön hinta on pysynyt viime vuodet varsin maltillisella tasolla, mutta sähkönsiirtomaksut ovat nousseet melko rivakasti. Siirtomaksuja ajatellessa on huomioitava verojen vaikutus, siirtomaksusta noin puolet on veroa.

Sähkön hinnan ennustetaan nousevan noin 4 prosenttia vuodessa. Oletettavaa on, että sähkön kulutus tulee kasvamaan sähkökäyttöisten autojen määrän lisääntyessä. Sähkön siirtoyrityksillä on tarve nostaa hintojaan, koska käynnissä ovat isot investoinnit maakaapelointeihin.

Aurinko tarjoaa loputtomasti energiaa

Aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkosähköä tuotetaan kennoista koostuvilla aurinkopaneeleilla. Kennojen raaka-aineena  käytetään yleisimmin kiteistä, monikiteistä tai amorfista piitä.

Aurinkokenno on elektroninen puolijohde, jonka ala- ja yläpinnan välille auringonsäteily synnyttää jännitteet. Kytkemällä tarpeellinen määrä kennoja sarjaan saadaan haluttu jännitteen taso.

Aurinkosähköä tuotetaan kennoista koostuvilla aurinkopaneeleilla. Kennojen raaka-aineena  käytetään yleisimmin kiteistä, monikiteistä tai amorfista piitä. Aurinkokenno on elektroninen puolijohde, jonka ala- ja yläpinnan välille auringonsäteily synnyttää jännitteet. Kytkemällä tarpeellinen määrä kennoja sarjaan saadaan haluttu jännitteen taso.

järjestelmän valinta

Järkevä lähtökohta järjestelmän koon määrittämiseksi on kiinteistön sähkönkulutus vuositasolla.
Hanki tarpeitasi vastaava aurinkovoimala. Teemme sinulle veloituksetta aurinkovoimasuunnitelman, jotta hankinta ei karkaa kokoluokaltaan liian suureksi. Liian suuren voimalan ylituotto toki myydään sähköyhtiölle, mutta tällä
hetkellä siitä saa niin pienen korvauksen, ettei yli-investointi voimalan kokoon kannata.

Tilaa ilmainen kartoituskäynti

Jos aurinkosähköjärjestelmä kiinnostaa, aloita ottamalla yhteyttä meihin. Tulemme paikanpäälle tekemään maksuttoman kartoituksen, kerromme samalla järjestelmistä ja teemme ehdotuksen juuri teille sopivasta paketista.

Järjestelmän suunnitteluun ja sijoitteluun kannattaa varata vähän aikaa, koska moni asia vaikuttaa järjestelmän toimintaan ja tuottoon.

Hyvin suunnitteltu on tässäkin asiassa puoliksi tehty. 

Toiminta-alueemme: Tampere, Lahti, Jyväskylä ja niiden lähialueeet

Käynnin aikana käydään läpi seuraavat asiat:

Kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen, niin me hoidamme:

Asiakkaan pitää itse tehdä sopimus sähkön pientuotannon myymisestä oman sähköyhtiönsä kanssa. Useimmiten ilmoitus tuotannon aloittamisesta riittää.

Investoiminen aurinkosähköjärjestelmään on pitkäkestoinen sijoitus. Järjestelmä toimii itsenäisesti ilman suurempia huoltotoimenpiteitä vuosikausia.

Ota yhteyttä! 

huolto ja kunnossapito

Aurinkosähköjärjestelmät eivät juuri vaadi huoltoa. Olosuhteitten mukaan paneelit voi olla tarpeen pestä vedellä tai harjata pehmeällä harjalla aika ajoin, erityisesti jos paneelien pinnalla on näkyvää pölyä tai likaa. Puiden lehdet, risut ja muu vastaava, kannattaa poistaa paneelien päältä, sillä ne estävät paneeleita toimimasta parhaalla mahdollisella tavalla. Työn voi tehdä itse, mutta turvallisuussyistä sen voi myös teettää esimerkiksi ikkunanpesijöillä tai lumenpudottajilla.

Miksi valita Dosolar?

Myymme ja asennamme aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen -periaatteella juuri sinun tarpeittesi mukaan. Tiivis yhteistyö Scanoffisen kanssa takaa järjestelmän tehokkaan toiminnan vuosikymmeniksi.

Lue Dosolarin tarina

Kotitalousvähennys ja energia-avustukset

Kuluttaja voi saada kotitalousvähennystä työstä, jota teeteään kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Kotitalousvähennystä voi saada remonttityöstä, siivous- ja kotitaloustyöstä, hoiva- ja hoitotyöstä.

Aurinkoenergiajärjestelmät kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Veroviranomaisten nettisivuilla on erittäin hyvät ja selkeät ohjeet kotitalousvähennyksestä. Niihin kannatta tutustua etukäteen. 

Tutustu kotitalousvähennykseen 

Henkilö voi saada kotitalousvähennystä maksimissaan 2250 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4500 euron vähennyksen. Jos 2250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain kerran.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40% arvonlisäverollisesta työnosuudesta.

Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työnosuus on 5875 euroa (5875euroa x 40%) miinus omavastuu 100 euroa = 2250 euroa. Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta.

Esimerkki: Jos aurinkoenergiajärjestelmän toimituksen työkustannukset ovat 2000 euroa, saat kotitalousvähennystä seuraavasti: 2000 euroa x 40% miinus 100 euron omavastuu, tällöin kotitalousvähennys on 700 euroa. 

Huom. Saman vuoden aikana kuluttaja voi tehdä useamman vähennykseen oikeuttavan toimenpiteen, mutta maksimivähennys on 2250 euroa.

Maatalouden tuet

Aurinkosähkö sopii loistavasti maatiloille. Maatiloilla on usein suuri sähköntarve ja sähköä tarvitaan etenkin päivisin. Maatiloilla on myös useimmiten runsaasti kattopinta-alaa tai tilaa paneelien maa-asennuksille.

Maatilat voivat saada 40% tukea aurinkosähköjärjestelmän kustannuksista. Tukea myönnetään maatouksille vain siltä osin, kun tuotettu energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa. 

Lisätietoja löytyy mm. MTK:n nettisivuilta.

Energia-avustukset

Energia-avustukset on tarkoitettu asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022. Energia-avustuksia voivat hakea asuinrakennuksen omistavat henkilöasiakkaat ja yhteisöt (taloyhtiöt ja ns. ARA-yhteisöt). Avustusta myönnetään korjauksiin, joilla parannetaan merkittävästi asuinrakennuksen energiatehokkuutta.

Avustuksen hakemista kannattaa harkita, jos samaan aikaan tehdään merkittäviä kehitystoimenpiteitä asunnon energiatehokkuuden parantamiseksi. Asiaan voi tutustua ARA:n nettisivuilla.

Sähkön kilpailutus

Sähkön kilpailutus on ihan ehdoton toimenpide. Energiaviraston Sähköhinta.fi-nettisivuilla on helppokäyttöinen työkalu sähkönhinnan vertailuun, kilpailuttamiseen ja uuden sopimuksen tekemiseen. Sivuilla ovat eri sähköyhtiöiden voimassa olevat hinnat. Niitä on helppo verrata omaan sähkölaskuun. Ennen kun aloitat vertailun, selvitä oma vuosikulutuksesi, sähkön nykyinen hinta per kwh ja sopimuksen voimassa olo. 

Jos sinulla on määräaikainen sopimus, niin voit kilpailuttaa sen vasta sopimuksen päätyttyä. Sopimuksen voimassa olo näkyy sähkölaskulla. Jos sähkölaskussa on jokin määräaika, etkä ole itse sitä sopinut, niin sinun kannattaa olla yhteydessä yhtiöön ja selvittää määräaikaisuuden peruste.

Kun vertailet eri yhtiöiden tarjouksiin, niin tutustu myös tarjousten muihin ehtoihin. Jos vakavasti harkitset aurinkosähkön käyttöä, kannattaa yösähkön käytöstä luopua. Tällöin lämmityksen jälkeen suurin sähkön kuluttaja, lämminvesivaraaja lämpenee aurinkosähköllä.

Sähköyhtiötä valitessa voi hyvin miettiä myös sähkön alkuperää. Jos asiaa ajattelee ekologisuuden kannalta, niin tuulivoima voi olla hyvä vaihtoehto. 

Valitettavasti sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, se tulee annettuna tekijänä paikalliselta sähkönsiirtoyhtiöltä.

aurinkosähköjärjestelmien hinnat

Käytämme vain virallisten maahantuojien ja kotimaisten valmistajien hyviksi ja kestäviksi todettuja tuotteita.

Alla oleviin pakettihintoihin sisältyvät kaikki tarvittavat komponentit ja asennustyöt avaimet käteen -periaatteella. Järjestelmien koko perustuu kiinteistön vuotuiseen sähkön kulutukseen. Järjestelmän koko ja käytettävät komponentit päätetään kartoituskäynnillä yhdessä asiakkaan kanssa.

Asiakkaan tehtäväksi jää ylijäämäsähkön myyntisopimuksen tekeminen.

Tarjoamme aurinkosähköjärjeselmiin OP:n rahoitusta. Tutustu hakemukseen: Luottohakemuksen sisältö (pdf).

Lue lisää rahoituksesta.  

Yhteystiedot

Myynti ja asennus

Palvelut

Toimialue