Dosolar Oy - Tarina

Miten Markku, Seppo ja Kössi löysivät toisensa

Tarinan henkilöt ovat jo varttuneeseen ikään ehtineitä omien alojensa konkareita. Sepolla ja Kössillä on ollut omat firmat jo vuosikausia. Seppo on varsinainen tuhattaituri. Hän on rakentanut kokonaisia omakotitaloja, tekee paljon lvi-hommia ja erilaisia kiinteistöjen saneeraustöitä.

Myös Kössi tekee oman firmansa puitteissa erilaisia saneeraustöitä, pääsääntöisesti Tampereen seudulla. Kössi ei erityisemmin tykkää Suomen talvesta. Hän on työskennellyt useamman vuoden Espanjassa ja nykyisin hän viettää vaimonsa kanssa vähintään kuukauden jossain lämpöisessä alkuvuodesta.

Seppo ja Kössi ovat vuosien varrella tehneet paljon yhteistyötä. Yrittäjähenkisten ammattilaisten osaamiset täydentävät toisiaan ja isompien työmaiden kohdalla on ollut hyvä yhdistää voimia.

Markku ja Seppo tutustuivat Markun reistailevan kaivon pumpun korjaustöissä. Sen jälkeen Seppo on ollut tuttu näky Markun pihalla erilaisissa rakennushommissa. Isoin työ oli uuden autotallin rakentaminen, silloin Kössi tuli mukaan. Työt tehtiin kolmistaan. Sateinen kesä toi hommaan oman mausteensa, mutta hurtilla huumorilla siitäkin selvittiin.

Kesällä 2019 Markku lopetti työt vanhassa työpaikassaan, jossa hän oli osaomistajana. Alkoi uuden idean työstäminen. Muutettuaan kuusi vuotta sitten Kuhmoisten perämetsiin Markku alkoi kiinnostua luonnosta ja ilmastosta. Markun mielestä merkit ilmastonmuutoksesta näkyvät jo selvästi myös Suomessa. Pohdintaan tuli ajatus omista toimenpiteistä hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tästä lähti myös uuden liiketoiminnan suunnittelu. Mitä jos alkaisi myymään ja asentamaan aurinkopaneeleja ja aurinkosähköjärjestelmiä?

Markku kertoi ajatuksestaan Sepolle ja Kössille. Yhdessä asiaa tuumailtiin ja kiinnostus heräsi. Päätettiin testata hommaa asentamalla ensimmäinen paneelisetti Markun autotallin katolle.

Kaikki sujui hyvin, vaikka inventterin toiminnan opiskelu tuottikin hieman tuskaa. Reilun kuukauden seurannan jälkeen päätettiin perustaa yhteinen yritys. Siitä tuli Dosolar Oy.

 

Yhteystiedot

Myynti ja asennus

Palvelut

Toimialue